Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Derecskei Fenséges

Ön itt jár: Kezdőlap >

Derecskei Fenséges

 

"A jó étel lehet káros az egészségre, a rossz viszont mindig az"

 

Zsákai Ildikó és Sápi József 2011 óta építi Derecskei Fenséges néven brandjét!  Kistermelői gazdaságukból származó, 80-100% gyümölcs tartalmú lekvárjaik, zöldségkrémeik azt az érzést közvetítik, hogy a gyümölcs, zöldség átlényegült a főzés, sütés során. Az elkészítéssel kapott többlet a szeretetükből táplálkozik, s a próbálkozásaik csiszolták tökéletessé és sokoldalúvá. Törekszenek az egyszerűségre a munkafolyamatokban, az ízekben, a megjelenésben, az árképzésben. Fáradságos mégis boldogságos időtöltés számukra a lekvár főzés, mert vallják: közel hoz, humort fakaszt, alkotószellemet generál, gyönyörködtet a végtermék. Lekvárjaikat azoknak ajánlják, akik hiszik, hogy a jó étel lehet káros az egészségre, a rossz viszont mindig az. Azokat is meg akarják találni, akiknek az igényét egyszerű kielégíteni, mindenből a legjobbat szeretik! 


 

A Fenséges hely

A Derecskei Fenséges kézműves lekvárok, zöldségkrémek a Derecskén lévő házi gazdaságban készülnek.


 

Egy olyan márkát szeretnének felépíteni, amely magába foglalja a Derecskén élő termelők, vállalkozók fenséges termékeit. Tovább haladt a gondolkodás és néven kezdték nevezni a lekvárjaikat. Játszottak a szavakkal, asszociáltak, izgalmas szó köntösbe bújtatták alkotásaikat. Így lett az eper – ámulat, a cseresznye - zamat, a meggy – varázs, a kajszibarack – ölelés, az áfonya – rendben van, a kökény – ezer ízes, a szilva – áldott kezek, a csipkebogyó – asszony dicséret, a paradicsom – huncut, az alma – fantázia, a birsalma – kaland, a szeder – igéző, a homoktövis zsivány…


 

Hála a jogszabályoknak, a kistermelői minőség elvárja a magas gyümölcstartalmat, a válogatott alapanyagot, a saját vagy az ismert helyről származó gyümölcs feldolgozását, a kíméletes előállítást. A többit nekünk kellett hozzátenni, ahhoz, hogy valóban fenséges legyen az üvegbe zárt csoda.

A tudásunkat, a szeretetünket, a sok éves tapasztalatunkat.

Szárított bükkfa erős lángján sül a padlizsán, finom füstös ízét ennek köszönheti!

A zakuszka receptjéért a Hargita lábáig mentek. Egyensúly lett a neve. A paradicsompaprika, hagyma, padlizsán, paradicsom, olaj, só, bors finom elegye azt közvetíti: akárhol is vagy, légy ott teljesen!


Díjak/elismerések:

2020 - Magyar Konyha magazin a TOP100 termelő közé választotta a Derecskei Fenségest

2017 - „Év terméke” díjat érdemelt az Ezer ízes-kökény lekvár, mely Hortobágyi Nemzeti Parki Termék védjeggyel is bír

2013 - „Hajdú-Bihar Megye Kitüntetett Minőségi Terméke” díjat kaptak termékeik

Rendezés:

Keresés