Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Heit torma

Ön itt jár: Kezdőlap >

Heit torma

 

"Heit Torma: Minden ízében egészség!" 

 

Családunk több éve foglalkozik tormatermesztéssel Létavértesen, a magyar torma hazájában. 2012 óta kisüzemileg dolgozzuk fel a kiváló hajdúsági torma alapanyagot. A magyar torma hungarikum, melyet 2004 óta az Európai Bizottság oltalom alatt álló eredetmegjelöléssé nyilvánított. Termékeink nem tartalmaznak tartósítószert vagy egyéb mesterséges adalékanyagot. Tormáink cukormentes változatban is beszerezhetőek.


 

A tormaföld

Szilvia, Lóránd és a gyerekek, Rózsa és Bori negyedhektáros birtoka tormatermesztés szempontjából nem számít nagynak, feldolgozás szempontjából annál inkább. A templom tövében meghúzódó kert egy pillantással befogható, szemre nem mutat sokat, ám ha azt mondjuk, hogy ez az ültetvény évente tíz-tizenöt mázsa tormát terem, amivel megtelik tízezer kis üveg, mindjárt tekintélyesebbnek tűnik.

Habár a Heit-birtok nem minősített biogazdaság, második éve már, hogy nem műtrágyáznak, nem permeteznek és nem is gyomirtóznak.


 

Nincs adalékanyag, nincs tartósítás, a legtermészetesebb módon nyúlnak a tormához. Amelyik hófehér, az magától az: nem adnak hozzá sem kukoricakeményítőt, sem mást, hogy a színét megjavítsák. Az alapreceptben sincs más, mint torma, só, cukor és ecet.

"a család vállal felelősséget minden egyes üvegért."


 

Az almás torma a megtérni vágyóknak készült: egyáltalán nem erős, inkább csemege. A chiliset a divat szülte: hozzá a paprikát Danka Krisztiántól veszik, aki olyan chilit termel, hogy csodájára járnak. A mézes torma orvosság, akárcsak a héján erjesztett borok: az is meggyógyul tőle, aki nem is volt beteg. A céklás pedig vitaminbomba: ebben nyers a torma is, a cékla is, ettől ropogós. Van még fokhagymás és mustármagos – épp elég ennyit ismerni, megkóstolni, elkészíteni.


Díjak/elismerések:

2020 - Magyar Konyha magazin a TOP100 termelő közé választotta a Heit Tormát

 

Rendezés:

Keresés