Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hortobágy Angus

Ön itt jár: Kezdőlap >

Hortobágy Angus

 

"Nincs kompromisszum. - ANGUSBÓL A LEGJOBBAT!"

 

Családi gazdaság vagyunk a Hortobágyi Nemzeti Park területén. A két tulajdonos több, mint 2 évtizede tart állatokat a Hortobágyon. 5-6 éve eldöntötték, hogy szeretnék itthon feldolgozni és a magyar fogyasztókhoz eljuttatni minőségi húsmarhát.

Ezért az egész állatállományt kezdték Angusra átállítani. Mostanra összeállít a 2 állomány és 2020 februárban elkezdődött a saját feldolgozás. A kiemelkedő minőség már a korábbi próbavágásokon és az első hónapok vágásai után láthatóvá vált. Kiszámítható, állandó márványozottságú húsok kerültek ki a feldolgozóból, ami a hazai piacon kiemelkedőnek tűnik


 

A gazdaság

A Hortobágy Angus családi gazdaság Hortobágyi Nemzeti Park területén. A Hortobágy Angus kizárólag saját nevelésű Angus marhákkal dolgozik, a bikák gondosan válogatott génállománnyal bírnak. A marhákat kizárólag igazoltan GMO mentes takarmánnyal etetik, és kerülnek mindenféle felesleges gyógyszeres kezelést, elutasítják a hormonkezelést. A gazdaság a stresszmentes tartás, és vágás híve, ami a hús minősége és az állatokkal való kíméletesség miatt is fontos.  Fontos szempont,hogy állataikat nem a szokásos 17-20 hónapos korban, hanem 2 éves kor körül vágják, ezzel elérve a megfelelő márványozottságot, és azt, hogy a húsok kellően érettek legyenek.


 

Egyedülálló módon igazoltan kizárólag GMO mentes tápot kapnak a hizlalás során állataink. 

Nem adunk erjesztett takarmányt sem (szenázs), mert ez is savanyítja a húst.

A hizlalás előtt a marháink a nagy kiterjedésű hortobágyi legelőkön szabadon, stressz nélkül élnek és szálas takarmányt kapnak, ezt követi a szemes takarmánnyal a hizlalás folyamata.

Mi állatainkat nem vágjuk le 17-18 hónaposan, ahogy azt a legtöbben teszik. Az Angus ilyenkor már elér egy megfelelő vágási súlyt, azonban a hús még vizesebb, nem elég márványozott. Igen, az, hogy még legalább 5-6 hónapig tartjuk őket.

 A stresszmentes vágás a kíméletes bánásmód miatt is fontos, de azért is, mert a vágóhídi stressz a pH emelkedésével mérhető és a húson utólag jól látható minőségromlást eredményez. Ehhez kis vágóhíd és rászánt idő kell.

 A hamburgerünkbe nem a nyesedék hús kerül és nem vesefaggyú. Nálunk az értékes szegy, nyak, comb is belekerül és a hús körüli fedőfaggyú, illetve a rostok közé márványosan beépülő (intramuszkuláris) faggyú teszi kellemesen szaftossá a végeredményt.


 

Fő termék a prémium Angus hamburger, amibe értékes húsrészek kerülnek, de amerikai bontás szerint kínálnak steak húsokat, barbecue húsrészeket és feldolgozott termékeket is. A cél egyértelmű: itthon kiemelkedő minőséget szeretnének folyamatosan biztosítani a magyar közönség számára. Ebben nincs kompromisszum. Angusból a legjobbat!


Rendezés:

Keresés