Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kendereskert Biokertészet

Ön itt jár: Kezdőlap >

Kendereskert Biokertészet

 

 

 

Hajdúnánás Város Önkormányzata által 2014 tavaszán megkezdődött az újjáélesztett Kendereskert területén az Ökológiai gazdálkodás. 4,2 hektáron zajlik a legkülönbözőbb zöldségfélék termesztése. Szántóföldjeinken terem a burgonya, paprika, paradicsom, hagyma, retek, valamint fűszernövény kertünkben a teljesség igénye nélkül találunk oregánót, majorannát, citromfüvet, kaprot, mentát, zsályát, kamillát és különlegességként citromos bazsalikomot.


 

Kendereskert

A Kendereskert újraélesztésével célunk egy olyan látogatóközpont létrehozása, mely értéket teremt a városnak és méltó helyet ad a generációkat felölelő hagyományoknak.  Életre kelt egy pásztormúzeumot, ahol a hagyományos háztáji gazdálkodás, a magyar őshonos állatok,
a pásztorkodás hagyománya, valamint a pásztorélet motívumai kerülnek bemutatásra.


 

2015 nyarától új turisztikai látványosságként várja vendégeit a Kendereskert, ahol a tájegységünkre jellemző növénytermesztés és állattartás folyik. A Kendereskertben több hazai őshonos állatfajta is fellelhető, mint például a szürkemarha, mangalica sertés, magyar racka juh, merinói birka, bivaly, kecske, szamár, ló illetve őshonos baromfik. Érdemes ellátogatni eme tradícinális helyre és megismerkedni a hagyományaink értékével.


 

BIO tanúsítvánnyal rendelkezik, nem használunk semmilyen rovarölőt, érésgyorsítót és egyéb vegyszert. Hagyományos technológiákat alkalmazunk, így zöldségeink minősége olyan, mintha otthon, a kiskertben teremtek volna.


A Kendereskert Biokertészet a NÁNÁSI PORTÉKA védjegy alá eső gazdaság!
A védjeggyel ellátott termék a vásárlók számára jelenti az elérhető, jó minőséget, ezzel párhuzamosan pedig cél a helyi termelők ösztönzése a minőségfejlesztésre, magas színvonalú termékek előállítására, ezáltal közvetett módon a helyi gazdaság fejlesztésére.

A NÁNÁSI PORTÉKA meghatározása:
Hajdúnánáson állandó lakcímmel rendelkező termelő által Hajdúnánás közigazgatási határán belül megtermelt feldolgozatlan és/vagy feldolgozott élelmiszer, mezőgazdasági termék, élő állat. Feldolgozott termékek közül az minősül NÁNÁSI PORTÉKÁNAK, amelynek alapanyagát legalább 50% mértékben Hajdúnánás közigazgatási határán belül állították elő.

Rendezés:

Keresés