Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Könnyű nyári ebéd - hideg eperkrémleves

Könnyű nyári ebéd - hideg eperkrémleves

Igazi hűsítő ebédötlet a forró nyári napokra! Próbáld ki te is Piroska friss krémleves receptjét!

Az eperkrémleves többféleképpen is elkészíthető. Ez a recept egy igazán könnyű, gyors megoldást mutat be:

 

Hozzávalók:

  • földieper
  • 2 liter tej/növényi ital
  • 1 csomag vanília pudingpor
  • vanília aroma
  • édesítőszer/cukor
  • menta

A tejhez/növényi italhoz hozzáadunk egy csomag vanília pudingport, összefőzzük, közben vanília aromával, édesítőszerrel/cukorral és mentával ízesítjük. Ha kész, beledaraboljuk az epret és lekapcsoljuk a tűzhelyet. Nem kell főzni az eperrel, egy krumplinyomóval törjük át a darabokat.

Természetesen aki úgy szereti összeturmixolhatja botmixerrel.

Amint kihűlt, hűtőbe tesszük és hidegen, mentával, friss eperrel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

Forrás: Boldogság fűszere és fakanala gasztroblog

 

Keresés