Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kövér Tanya

Ön itt jár: Kezdőlap >

Kövér Tanya

 

"Ha örökké fiatal és egészséges akarsz maradni, mangalica termékeket kell fogyasztani!"

 

Zoli bácsi 2005-ben döntött úgy, hogy termelői tevékenységbe fog. Megvásárolt egy tanyát a Hajdú-Bihar megyei Tetétlenen és megvette az első 20 szőke mangalica kocasüldőt. Mára a család minden tagja része a vállalkozásnak és mindenki hozzá teszi a saját tudását.


 

A tanya

A Kövér-tanyán csaknem egy évtizede készülnek a kézműves mangalicatermékek.

Kövér Zoltán tizenöt évvel ezelőtt Tetétlen falu szélén egy igen romos tanyát, 21 hektáros legelőt és szántót vásárolt. A felújítás és újjáépítés után húsz szőke mangalica kocasüldővel indították a családi gazdálkodásukat. Mostanra már nyolcvan koca és annak szaporulatai adják az állományt. Kilenc évvel ezelőtt kézműves üzemet is építettek.


 

Saját vállalkozásunk a mangalica termékekkel szembeni elvárásokat hivatott teljesíteni a megfelelő tartástechnológia-, és takarmányozás alkalmazásával. Ezzel elérve, hogy hagyományos, adalékmentes szárazárut tudunk előállítani az erre igényt tartó fogyasztók részére. Hisszük, hogy a kiváló alapanyag szakszerű, tiszta feldolgozása, a hagyományos ízvilággal ötvözve, minden fogyasztó kedvére való finomságot eredményez.

Alapértékünk: a hagyományok tisztelete, szenvedély, szeretet és a kitartó munka.


 

Sikerük titka a régi receptekben, a hagyományos ízekben, a korszerű feldolgozási módban és a szívvel-lélekkel való munkában rejlik. Kiváló minőségű és ízletes termékeikkel rendszeres és sikeres résztvevői a hazai mangalica-; és nemzetközi gasztro-fesztiváloknak.


Díjak/elismerések:

2020 - Magyar Konyha magazin a TOP100 termelő közé választotta a Kövér Tanyát

2014 - Magyar Konyha Termelői Díja

2008 - Budapesti Mangalica Fesztivál Nagydíj

 

Rendezés:

Keresés