Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Szélkiáltó Pince

Ön itt jár: Kezdőlap >

Szélkiáltó Pince

 

"Be kell rúgni az ajtót, fel kell borítani az asztalt, olyat kell mutatni, amit más nem!"

 

Pincészetünket 2015-ben alapítottuk Bodrogkisfaludon Szélkiáltó Pincészet néven családi vállalkozásként. Borkészítésünk célja a lehető legmagasabb minőség elérése minden évjáratban


 

A szőlő

Közel 7 hektár szőlőt művelünk két mádi és hat tállyai dűlőben. Ez tükrözi legjobban borászati koncepciónkat is: célunk a különböző dűlők karakterének egymást erősítő tulajdonságain, illetve a két meghatározó tokaji fajta a furmint és a hárslevelű házasításán keresztül egy olyan komplex bor megalkotása amely a lehető legjobban tükrözi az általunk művelt dűlők illetve az adott évjárat egyediségét.


 

Szőlőinket megpróbáljuk a természetet (ezáltal magunkat illetve a szőlőben dolgozó embereket is) leginkább kímélve művelni: nem használunk sem rovarölő szereket, sem gyomírtó szereket, a gombák elleni védekezés alapját a bioművelében  alkalmazható kontakt készítmények illetve növényi kivonatok adják.

A borászatban is a természetességre törekszünk: boraink spontán erjednek, csak ként és ásványi alapú derítőszert használunk a borkészítés során.


 

Hisszük hogy a borvidék jövője a hihetetlenül sokféle talajadottságú és nagy számú valamint az eltérő klimatikus viszonyokkal bíró dűlők, valamint a furmint és a hárslevelű végtelen számú kombinációjában rejlik. Ezért nem teszünk semmi olyat a borral ami uniformizálja (és legfőképp elfedi) azt a fantasztikus változatosságot amivel ez a borvidék rendelkezik.


Rendezés:

Keresés