Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tojáspörkölt

Tojáspörkölt Ha egy igazán gyors és egyszerűen elkészíthető ebédet keresel, ami kevés hozzávalót igényel - megtaláltad! 

Hozzávalók:

  • 10 db Kovács Tanya friss tanyasi tojás
  • 4 közepes fej vöröshagyma, újhagyma is mehet vele (2 szál a zöldjével együtt)
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • 2-3 teáskanál Derecskei Fenséges kézműves lekvárok szívem csücske - paprikakrém (ízlés szerint lehet csípős is)
  • 1-2 db paprika
  • 3 púpos teáskanál fűszerpaprika
  • ízlés szerint himalája só és őrölt bors
  • sűrítéshez főzőkrém vagy tejföl+lisztből habarás, ki, ahogyan szeretné


Elkészítés:


A megtisztított vöröshagymát nagyon apróra felkockázzuk és a zsíron üvegesre dinszteljük.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát a sót és borsot, picit összesütjük, majd mehet hozzá a paprikakrém és felengedjük kb 2 dl vízzel.
Beletesszük az apróra vágott paprikát.
Ezt a pörköltalapot alacsony hőfokon, kb. 25-30 percig főzzük, időnként kavargatjuk, nehogy odakapjon. Ha szükséges, a vizet pici adagokban pótoljuk.
Míg a pörköltalap fő, a tojásokat keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, megpucoljuk és nem túl vékony szeletekre vágjuk.
Amikor a pörköltalap megfőtt, hozzákeverjük a főzőkrémet (vagy habarást) aztán óvatosan beletesszük a tojáskarikákat és összeforraljuk.


Próbáljátok ki, ez egy igazán gyorsan és egyszerűen elkészíthető étel!
A Balmaz Tészta teljes kiőrlésű tönköly tésztája nagyon finom hozzá, emellett rizs, bulgur, vagy kuszkusz körettel is tökéletes.

 

Forrás: Boldogság fűszere és fakanala gasztroblog

Keresés